Křest knihy Josef Škvorecký: Prima sezóny v Náchodě

NÁCHOD – V pátek 21. září bude kavárna Škvorecký Café hostit slavnostní křest nové knihy o významném náchodském rodákovi.
Světlo světa spatřila nová a dosud nejucelenější publikace o Josefu Škvoreckém. Knihu mapující soukromí i dílo jednoho z nejvýznamnějších náchodských rodáků sepsal a sestavil zakladatel a předseda Společnosti Josefa Škvoreckého Václav Krištof. Čtenáři v ní na 256 stranách naleznou řadu rukopisů i dosud nepublikovaných fotografií a dokumentů a s životem spisovatele se seznámí z mnoha úhlů. Dozví se, jaký byl, jak vypadalo jeho dětství a dospívání, jak prožíval všechny dramatické změny své doby, nahlédnou za oponu známých faktů z jeho života a seznámí se s ním prostřednictvím jedinečných materiálů i úryvků z jeho děl blíže, osobněji a hlouběji.

Kniha s názvem Josef Škvorecký: Prima sezóny 1924-2012 bude za účasti autora Václava Krištofa a kmotra Aleše Fetterse slavnostně pokřtěna v pátek 21. září ve 20 hodin v kavárně Škvorecký Café v Komenského ulici, kde ji bude možné také zakoupit.
Hana Stoklasová
Nachodsky SWING.cz

Václav Krištof s kmotrem knihy Alešem Fettersem
V mezidobí hrála kapela
Je pokřtěno